Ankara Çıkışlı Erciyes Kayak Turu


Ankara Çıkışlı Erciyes Kayak Turu ;

Erciyes Kayak Merkezi Nerededir.

Erciyes Kayak Merkezi İç Anadolu’da Kayseri şehrinde yer alıyor. Tatil merkezinin konumu ulaşım açısından çok konforlu. Zira birçok emsalinin aksine şehir merkezine yalnızca 20 dakika, Kayseri Havaalanı’na ise 25 dakika uzaklıkta bulunuyor. Yani bir kayak merkezine göre şehir merkezine oldukça yakın mesafede. Hatta burası dünyanın en merkezi konumdaki kayak merkezi olma özelliğini taşıyor. 

Erciyes Kayak Merkezi Hakkında Kısa Kısa 

Erciyes Kayak Merkezi birçok özelliği ile yalnızca ülkemizde değil dünyada da ünü yayılan bir turizm cenneti. Kıştan haz etmeyen bazı insanlara bile soğuk havayı sevmeleri için iyi bir neden veren kayak merkezinin başlıca özellikleri şunlar:

Erciyes Dağı’nın yüksekliği 3916 metredir.
19 tane mekanik tesis bulunuyor.
Farklı sporcu seviyelerine uygun zorlukta 41 adet pisti var.
Tesislerde telesiyej, gondol ve T-Bar hizmetleri sunuluyor.
Çevrede konaklama için çok sayıda otel seçeneği yer alıyor.
Kayak merkezinin 4 tane giriş kapısı bulunuyor. ( Develi, Hisarcık, Tekir, Hacılar )
Giriş kapılarındaki tesislerde restoran ve kafeler var.
Kayak ekipmanları kiralanabiliyor.
Erciyes Dağı aynı zamanda zengin flora ve faunası ile de dikkat çekiyor.
Karların kalınlığı ortalama 50-100 cm arasındadır. 

Erciyes Kayak Sezonu Ne Zaman? 

Erciyes kayak sezonu genellikle Türkiye’deki diğer kayak merkezlerine göre daha erken tarihte açılıyor ve uzun sürüyor. Erciyes kayak tatili için çoğunlukla en uygun zaman dilimi aralık başı ile mayıs ayları arası. Her sene sezonun başlangıç ve bitiş tarihlerinde değişkenlik olabiliyor

Tatmadan Dönme

Kayseri’nin ünlü birçok turistik yeri var ama malum mutfağının zenginliğine de değinmek gerekiyor. Kayak merkezinde zengin içerikli menülerle ve farklı konseptte hizmet sunan pek çok restoran/kafe bulunuyor. Kayak tesislerinde özellikle Kayseri’ye özgü birçok yöresel lezzetin tadına bakma fırsatını bulabilirsiniz. İşte bazı yeme-içme önerileri:

Karda olmazsa olmaz sucuk ekmek
Kayseri Mantısı
Yağlama
Katmer
Pastırma
Yağ mantısı

Kayak Ekipmanı Kiralama ve Fiyatlar

Erciyes Dağı’ndaki kayak merkezinin birçok avantajı olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan biri de kayak yapmak için her şeyin yanınızda olmasına gerek kalmaması. Hazırlıksız olsanız bile istediğiniz anda şehrin merkezine 25-30 dakika uzaklıktaki kayak merkezine gidebilir ve oradan ihtiyaç duyduğunuz ekipmanları kiralayabilirsiniz.

Merkezin tüm giriş kapılarında kayak kıyafeti, kayak, kızak, ayakkabı gibi ekipmanları mağaza ve dükkanlardan kiralayabilme olanağı bulunuyor. Ayrıca bu dükkanlarda dağcılık ekipmanları da satılıyor. Fiyatlarsa son derece uygun.

Ankaradan Erciyes Kaç Km

Ankara Kayseri Erciyes Kayak Merkezi Arası Kaç Km arası mesafe : 325 kilometre.
Ankara Kayseri Erciyes Kayak Merkezi Arası Kaç Km arası süre : 5 Saat 35 dakika.

KATEGORİLER


İLETİŞİM

[email protected]
+905451700202
Meşrutiyet Mahallesi Meşrutiyet Caddesi 10/28
    Kızılay / Çankaya / Ankara, 06420
Sitemizde anılan tüm fiyatlar, geçerli kartlar ile tek ödemede, en ucuz başlangıç fiyatlardır ve yeterli kontenjan olması durumunda geçerlidir.
Aritta Turizm - Türsab: 7125