Ankara Çıkışlı İstanbul Turu Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler


İstanbul; Türkiye'nin en büyük ve en önemli tarihi bir yerdir. Avrupa ve Asya kıta ları arasında yer alan bu muhteşem şehir, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca turist ağırlamaktadır. Eğer siz de İstanbul turuna çıkmayı düşünüyorsanız bizlere takılabilirsiniz. Sizler için kısa bir blog yazısı hazırladık.
Ayasofya Müzesi; İstanbul'un en ünlü yapılarından biri olan Ayasofya, Bizans İmparatorluğu döneminde kilise olarak kullanılmıştır. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye dönüştürülmüş, son olarak da 1935 yılında müze haline getirilmiştir. Ayasofya'nın içinde yer alan mozaikler, freskler ve diğer tarihi eserler oldukça etkileyici.
Sultanahmet Camii; Ayasofya Müzesi'nin hemen yanında yer alan bu cami, İstanbul'un en büyük ve en güzel camilerinden biridir. Yapımına 1609 yılında başlanmış, 1616 yılında tamamlanmıştır. Caminin içinde yer alan devasa kubbe ve minareler, oldukça etkileyici bir görüntü oluşturur.
Kapalıçarşı; İstanbul'un en ünlü çarşılarından biri olan Kapalıçarşı,Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılmıştır. 58 sokaktan oluşan bu devasa çarşıda, mücevherler, halılar, el sanatları ürünleri ve diğer birçok ürün satılmaktadır. Kapalıçarşı'yı gezerken, pazarlık yapmayı unutmayın!
Galata Kulesi; İstanbul Boğazı'nın kuzey kıyısında yer alan Galata Kulesi, 1348 yılında yapılmıştır. Kule, İstanbul'un en yüksek noktalarından birinde bulunur ve eşsiz bir manzaraya sahiptir. Kuleye sahip olmak, İstanbul'un tarihi yarımadasını, Boğaz Köprüsü'nü ve Haliç'i görün.
Taksim Meydanı; İstanbul'un modern yüzü olan Taksim Meydanı, şehrin kalabalık ve canlı bir bölgesidir. Meydanın çevresinde bulunan Cumhuriyet Anıtı, Türkiye'nin tebriku sözler. Taksim Meydanı'nda birçok restoran, bar ve mağaza bulunur. Burada yemek yiyebilir, alışveriş yapabilir veya sadece insanları izleyebilirsiniz.

KATEGORİLER


İLETİŞİM

[email protected]
+905451700202
Meşrutiyet Mahallesi Meşrutiyet Caddesi 10/28
    Kızılay / Çankaya / Ankara, 06420
Sitemizde anılan tüm fiyatlar, geçerli kartlar ile tek ödemede, en ucuz başlangıç fiyatlardır ve yeterli kontenjan olması durumunda geçerlidir.
Aritta Turizm - Türsab: 7125