Fethiye Turu Hakkında Bilmeniz Gereken Bilgiler


Türkiye'nin Türkiye'nin en popüler turistik yerlerinden biri olan Fethiye'yi tanıtacağız. Fethiye, Türkiye'nin güney batısında yer alan, özellikle deniz, kum ve güneş turizmi alanında oldukça popüler bir tatil beldesi.

Fethiye turuna başlamadan önce,  Fethiye gezinize çıkmadan önce doğru otel yapılması gerekiyor.. Bölgedeki konaklamalar, konaklama ve yemek söz konusu olduğunda çeşitli seçenekler sunar.  Özellikle, Fethiye'nin koylarına yakın oteller tercih ederek, tatilinizi denize sıfır bir otelde yapabilirsiniz.

Fethiye turunda, Türkiye'nin en ünlü plajlarından biri olan Ölüdeniz'i ziyaret etmenizi öneriyorum. Plajın etrafındaki yemyeşil doğası, berrak suları ve adrenalin tutkunları için paraşütle uçuş aktivitesi ile Ölüdeniz, tatilinizi unutulmaz kılacak.

Fethiye turunda bir diğer önemli nokta, Kelebekler Vadisi'ni gezmek. Kelebekler Vadisi, doğal güzelliği ve binlerce kelebeği ile ün yapmış bir koy. Burada, kayalık kıyılarında yüzebilir veya tekne turuna katılabilirsiniz.

Fethiye turunun başka bir durağı, Girmeler Mağarası. Mağara, yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşılabiliyor ve binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapıyor. Mağara içindeki damlataşlar ve tarihi kalıntıları inceleyebilirsiniz.

Fethiye turunda, Tlos Antik Kenti'ni de ziyaret edebilirsiniz. Antik kent, Likya uygarlığına ait kalıntıları ve tiyatrosuyla görülmeye değer yerlerden biri.

 Fethiye'nin yöresel lezzetleri de tatilin bir parçasıdır. Et yemekleri arasında kuzu güveç ve yöresel deniz ürünleri mutlaka denenmesi gereken yemeklerdir. Ayrıca bölge zeytini, zeytinyağı ve portakalı ile ünlüdür. Sonuç olarak, Fethiye gezisi Türkiye'nin en popüler tatil yerlerinden biri ve tatil planlarınızın olmazsa olmazlarından biridir. Deniz, kum ve güneş tatillerinin yanı sıra tarih ve doğal güzellikler açısından zengin bir bölgedir.

KATEGORİLER


İLETİŞİM

[email protected]
+905451700202
Meşrutiyet Mahallesi Meşrutiyet Caddesi 10/28
    Kızılay / Çankaya / Ankara, 06420
Sitemizde anılan tüm fiyatlar, geçerli kartlar ile tek ödemede, en ucuz başlangıç fiyatlardır ve yeterli kontenjan olması durumunda geçerlidir.
Aritta Turizm - Türsab: 7125